AMENDMENT: FLAG GUIDELINES and OUTDOOR DECORATIONS

Whereas, the Board of Directors or Amherst Homeowners Association, Inc. is empowered to formulate,
publish and enforce reasonable rules and regulations concerning the uses and enjoyment of each lot
pursuant to Article IX, Section 1 of the Declarations of Covenants, Conditions and Restrictions for
Ambherst:

And Whereas, a rule covering Architectural Guidelines was duly adopted by the Board of Directors on
August 2017;

And Whereas, it is in the intent that the following amendment to the Architectural Guidelines will be
applicable to all Owners, Tenants, Guests, Invitees, or any others who have the power to manage any
property, lot or common area in Amherst and this resolution shall remain in effect until rescinded,
modified or amended by a majority of the Board of Directors.

NOW, THEREFORE, BE IT HEREBY RESOLVED that the following rules on Flags be established at the
meeting held on November 13, 2018, by the Board of Directors.

PURPOSE: to state the number of flags/outdoor decorations allowed, size of flag, and to set forth a fine
for sexually explicit or deemed obscene by the HOA Board or the ARC Committee as suggestive in
nature.

e Excessive non-permanent outdoor decorations/flags are subject to approval by the ARC, and the
homeowner may be asked to take them down if they are deemed excessive, disruptive or
sexually explicit in the sole opinion of the ARC. Any outdoor decoration which is fixed (e.g.
mounted, in-ground foundations, etc.) requires ARC Approval.

i First notice is to remove
ii. Second notice for same offense is automatic $100.00 fine

e ARC Approval is not required for installation of a single attached flagpole, not to exceed six (6)
feet in length which must be attached to the front portion of the house or garage entryway.
Additionally, homeowners/residents may display one garden flag, not to exceed two (2) feet in
length and one (1) seasonal or sports flag not to exceed three (3) feet by five (5) feet.

e ARC Approval is not required for installation and display of the flags of the United States or
North Carolina, of a size no greater than four(4) feet by six(6)feet, which may be displayed in
accordance with or in a manner consistent with the patriotic customs set forth in 4 U.S.C ss 5-
10, as amended, governing the display and use of the flag of the United States



BE IT FURTHER RESOLVED that any failure to comply with a written notification of violation of the flag
guidelines/rules will be subject to any and all penalties as outlined in the Amherst Architectural
Guidelines, Maintenance Standards & Rules and Regulations, Covenants, By-Laws and Policies.

BE IT FURTHER RESOLVED that the above listed Flag guidelines/rules are effective immediately.
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